Ultraljudsundersökning

En ultraljudsundersökning är något man gör för att undersöka organ eller vävnader i eller på kroppen. Det är vanligt att undersöka senor, leder och muskler, samt hud, blodkärl och organen som finns i magen med ultraljud. Idag har ultraljudsundersökningar utvecklats mycket och det finns till och med små bärbara ultraljudsapparater från tillverkare som Allytec.

När man hör ordet ultraljud tänker nog många på gravida kvinnor som går på ultraljudsundersökning för att se att fostret i magen mår bra. Men ultraljudet används alltså för mycket mer än så och det är därför inte konstigt att det har utvecklats så mycket som det gjort under årens gång.

Dagens ultraljudsapparater

Dagens ultraljudsapparater är moderna och enkla att använda. Låt oss ta U-lite från Allytec som exempel. Denna bärbara ultraljudsapparat har förprogrammerade inställningar. Denna kan alltså inte endast användas av någon med lång erfarenhet av ultraljudsundersökningar, utan av de flesta inom vården. Dessutom kan den tydligt visa var blodkärlen finns, vilket är perfekt vid exempelvis provtagning.

Förutom att den är väldigt enkel att använda och har många bra funktioner är U-lite dessutom enkel att ha med sig. Den är designad i fickstorlek och dessutom ergonomiskt utformad – allt för att göra det så smidigt som möjligt för användaren. Trots att den är så kompakt visar den dessutom HD-bilder.